Zangeres

Stéphanie Héman studeerde Klassiek Zang bij Charlotte Margiono aan het Conservatorium van Utrecht. Zij vervolgde haar opleiding bij Claudia Patacca aan het ArtEZ Conservatorium te Zwolle. Hier werkte zij o.a. met docenten Elena Vink, Harry van Berne en Marjan Kuiper. Zij volgde masterclasses van Alexander Oliver, Frans Ehlhart, Thomas Oliemans, Margreet Honig, Marien van Nieukerken en Anne Klare. Daarnaast heeft zij een Minor Koordirectie bij Klaas Stok afgerond. In februari 2016 is zij afgestudeerd aan ArtEZ voor haar Bachelor Klassiek Zang.

Haar passie voor zingen begon op de Kathedrale Koorschool van Utrecht, waarna zij tijdens haar middelbareschooltijd bij het Kathedrale Koor o.l.v. Gerard Beemster bleef zingen. Opgegroeid in de korenwereld ligt hier nog altijd haar hart. Zo zong ze projecten bij het Nederlands Studenten Kamerkoor o.l.v. Maria van Nieukerken, de Utrechtse Studenten Cantorij o.l.v. Fokko Oldenhuis en Concerto Cherise o.l.v. Manoj Kamps. Bij deze koren heeft zij als soliste de Krönungsmesse en de Mis in c-klein van Mozart, Misa Criolla van Ariel Ramírez en Butterfly Dreams van John Tavener gezongen. In maart 2014 liep zij stage bij het Groot Omroepkoor. Met hen voerde zij o.l.v. Markus Stenz de schitterende St. Luke Passion van James MacMillan uit in het Concertgebouw.

Tijdens haar opleiding aan de Conservatoria in Utrecht en Zwolle heeft zij o.a. de Derde Dame in ‘Die Zauberflöte’ van Mozart, de Elf in ‘A Midsummer Night’s Dream’ van Mendelssohn en verschillende Bachcantates gezongen. Stéphanie heeft veel samengewerkt met dirigent Wouter Verhage. In 2009 was zij bij hem de soliste in de ‘Chichester Psalms’ van Leonard Bernstein bij de de Voorburgse Oratorium Vereniging en in 2014 in het ‘Dixit Dominus’ van Händel bij het Leids Cantate Consort. Ook werkte zij al eerder samen met Marion Bluthard. Onder haar leiding zong zij solopartijen in missen van o.a. Mozart, Haydn en Marc-Antoine Charpentier en in 2016 Mirjam in Mirjams Siegesgesang van Schubert bij Toonkunst Bussum. Tijdens haar muzikale carrière zong Stéphanie meerder malen voor het Koninklijk huis. De laatste keer was voor Koning Willem-Alexander tijdens de opening van het Akoesticum in Ede in januari 2016.

 


Deze tekst is tevens te gebruiken als Curriculum Vitae in bijvoorbeeld programmaboekjes van concerten of op websites van koren waar ik als soliste zing.