Dirigent

Rana Ridibunda

Aan het einde van de zomer van 2017 begon ik mijn carrière als dirigente bij vrouwenkoor Rana Ridibunda in Bunnik. De naam van dit enthousiaste koor betekend ‘brulkikker’ in het Zuid-Afrikaans. Een zeer toepasselijke naam aangezien zij met veel liefde en passie uit volle borst samen zingen!

Het repertoire van dit koor bestaat voornamelijk uit wereldmuziek, maar sinds ik met hen mag werken probeer ik ze steeds meer open te stellen voor de verschillende genres van muziek.

Het koor probeert jaarlijks 2 tot 3 optredens te verzorgen: Een Voorjaars- of Kerstconcert, deelname aan de Open Monumentendag en een Zomerconcert ter afsluiting van het seizoen.

Op 14 september 2019 werd er ter gelegenheid van de Open Monumentendag een korenfestival in de Oude Dorpskerk te Bunnik georganiseerd. Naast andere koren uit Bunnik, Odijk, Houten en omstreken mocht ook Rana Ridibunda meedoen! Voor mij was het de eerste keer dat ik als dirigente mee deed aan een zangwedstrijd. Het was een keer om nooit te vergeten: We werden eerste!

 

A-Do-Re

In april 2019 kreeg ik er een concertkoor bij: Een gemengd, vierstemmig koor uit de Utrechtse woonwijk Lunetten. A-Do-Re heeft een breed repertoire: Van Renaissance tot heden, zowel klassieke als lichte muziek. De zangers houden van gezelligheid en ontspanning, maar ambiëren ook ons muzikaal te ontwikkelen. 

De optredens van A-Do-Re bestaan onder andere uit de jaarlijkse Wijkdag, streek- en Kerstmarkt, Gluren bij de Buren en zelfgeorganiseerde concerten voor de fans.

https://www.a-do-re.nl/over-het-koor/

 

Concordia

Het Dameskoor van de Heilighartkerk in Maarssen zingt al het langst van alle drie de koren in deze kerk. Het bestaat uit 18 zangeressen die samen tweestemmig zingen. Vlak voordat ik, in april 2019, dirigente werd van dit koor was het jarenlang een gemengd koor, maar helaas werd de groep van tenoren en bassen steeds kleiner.

Het repertoire van dit kerkkoor bestaat voornamelijk uit klassieke muziek, waaronder oude kerkmuziek en Gregoriaans, afgewisseld met Nederlandse kerkmuziek.

Ondanks hun leeftijd staan de dames open voor de vernieuwing in het repertoire, die ik graag aandraag om hun te blijven stimuleren en enthousiasmeren in de ontwikkeling van hun koorklank en individuele zangstemmen.

https://stjandedoper-vechtenvenen.nl/hhart-maarssen/kerk-tv/

Ariënza

Sinds september 2017 werk ik met Jongerenkoor Ariënza van de Heilig Hartkerk in Maarssen. Een vierstemmig gemengd koor dat de afgelopen jaren uit zo’n 6 tot 8 zangers in de leeftijd van 18 tot 35 jaar bestaat. Klein, maar fijn. Dit doet echter niets af aan de kracht en het enthousiasme waarmee deze jonge zangers en zangeressen van zich laten horen. Gemiddeld 1 tot 2 keer per week verzorgen zij de vieringen op zondag in de kerk.

Daarnaast wil Ariënza zich steeds meer ontwikkelen op het gebied van meedoen aan en organiseren van optredens buiten deze vieringen. Denk daarbij aan Kerstconcerten in Woonzorgcentrum Maria Dommer in Maarssen en een Passie-optreden dat tijdens de Goede Week te volgen is via de kerkradio en kerktelevisie RTV Stichtse Vecht op Ziggo kanaal 44, KPN 1332 en Caiway 12.

https://stjandedoper-vechtenvenen.nl/hhart-maarssen/kerk-tv/

 

Houd jij ook zo van zingen? Doe je dat graag samen en ben jij op zoek naar een koor om jouw passie mee te delen? Wie weet is één van mijn zangkoren wel iets voor jou! Neem gerust contact hierover met mij op en kom een keertje kijken/luisteren/meezingen bij één van de repetities:

  • Rana Ridibunda op maandagavond van 19.45 tot 21.45 uur in Bunnik.
  • A-Do-Re op dinsdagavond van 20.00 tot 22.00 uur in Lunetten.
  • Concordia op woensdagmiddag van 16.00 tot 18.00 uur in Maarssen.
  • Ariënza op donderdagavond van 19.00 tot 21.00 uur in Maarssen.