Agenda

Komende evenementen

Geen evenementen

 

Eerdere evenementen

 • za
  04
  mrt
  2017

  Dido & Aeneas van Henry Purcell

  20:30Geertekerk Utrecht

  Stéphanie Héman zingt Dido in de beroemde kameropera Dido & Aeneas van Henry Purcell. Deze prachtige kameropera (première 1688) vertelt het verhaal van koningin Dido van Carthago, die had gezworen nooit meer te zullen trouwen totdat zij in een klap verliefd wordt op de uit Troje gevluchte held Aeneas. Aeneas moet echter na nauwelijks een liefdesnacht weer verder trekken, om elders de stad Rome te stichten. Houd Aeneas zich aan zijn besluit om zijn nieuwe geliefde achter te laten? En wat doet Dido in al haar verdriet en wanhoop?

   

  Het Ensemble Illustre

  Illustre is een gezelschap van jonge musici met een passie voor oude muziek. Het ensemble werd in het voorjaar van 2013 opgericht met als doel oude muziek uit de renaissance en barok in een educatieve sfeer uit te voeren. De zangers staan onder leiding van artistiek leider Ardaan Dercksen.

  Ensemble Illustre zal onder leiding van regisseuse Fréderique Héman een semi-scenische uitvoering geven van de opera. Tijdens dit project werken zij tevens samen met het Kunstorkest. Andere solisten zijn: Meike Wijma als Belinda en Pim Bokhorst als Aeneas.

   

  Toegangsprijs: €10,- (Kinderen & Studenten €7,50)

  Reserveer hier uw kaarten.

   

  Adres:

  Geertekerk Utrecht

  Geertekerkhof 23

  3511 XC Utrecht